U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Corona: Herstart individuele fysieke muzieklessen
   (07-05-2020)

Herstart individuele fysieke muzieklessen

Zoals tijdens de persconferentie van vandaag door de minister-president bekend is gemaakt, worden met ingang van 11 mei a.s. diverse Corona-maatregelen versoepeld.

Vooruitlopend hierop hebben de besturen van de Haaksbergse Harmonie en Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen contact gehad met de Gemeente Haaksbergen en de Veiligheidsregio Twente over de mogelijkheid van het opstarten van de individuele muzieklessen in het Harmoniegebouw. Dit contact heeft ertoe geleid dat de Veiligheidsregio Twente aan Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen toestemming heeft gegeven om per direct de individuele muzieklessen in het Harmoniegebouw te mogen hervatten. Hieraan zijn wel de strikte voorwaarden verbonden, zoals gesteld in het protocol

Dit protocol dient strikt te worden nageleefd. De muziekdocent neemt met iedere leerling contact op om afspraken te maken over de hervatting van de individuele muzieklessen. Voor de duidelijkheid, groepslessen kunnen nog niet plaatsvinden.


(Terug naar boven)


Corona: Geen fysieke muzieklessen, online alternatieven.
   (15-03-2020)

Dringend advies: geen fysieke muzieklessen, online is mogelijk een alternatief

Naar aanleiding van de laatste berichtgeving over het Corona-virus door het RIVM adviseert het bestuur van de Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen haar leerlingen en muziekdocenten dringend om alle muzieklessen, inclusief de 1 op 1 lessen voorlopig niet langer fysiek te laten plaats vinden. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de lessen zoveel mogelijk doorgang vinden. Een mogelijk alternatief is om de lessen online via Skype of FaceTime te organiseren. Een ander alternatief is dat je de lessen op een later moment inhaalt. Maak in ieder geval met je eigen docent duidelijke afspraken over de invulling.

De theorie-examens welke gepland stonden voor zaterdag 21 maart worden tot nader order uitgesteld.

Wij hopen op ieders begrip en medewerking om in deze overmachtsituatie het aantal fysieke contacten maximaal te verminderen in lijn met de adviezen vanuit de overheid en gezamenlijk onze verantwoordelijkheid te laten zien

(Terug naar boven)


Corona: Juniorenconcert afgelast, lessen en examens gaan door.
   (13-03-2020)

Juniorenconcert afgelast

Vanwege de situatie met het Corona-virus gaat het geplande Juniorenconcert op zondag 22 maart niet door.

Muzieklessen en examens gaan door

Omdat de muzieklessen en examens vooral 1 op 1 en aan kleine groepjes worden gegeven, ziet de stichting vooralsnog geen reden om onze docenten, die allen zelfstandig zijn,  te adviseren te stoppen met het geven van deze lessen.Wel vragen we leerlingen  en docenten om thuis te blijven bij verschijnselen als neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts. Vermijdt in dat geval sociale contacten tot je weer op knapt.

Daarnaast gaan we er natuurlijk vanuit dat alle leerlingen en docenten extra aandacht besteden aan persoonlijke hygiëne.

Mochten de richtlijnen van het RIVM aanleiding geven tot het aanpassen van ons advies, zullen wij dat uiteraard communiceren.

 

(Terug naar boven)


Stichting: Nieuw in het aanbod: Muziek op Schoot / Muziek met Peuters
   (23-08-2019)

 

Met ingang van lesjaar 2019-2020 in ons lesaanbod:  Muziek op Schoot door Ingrid Schulten

 

IngridsKids en St. Muziekonderwijs Haaksbergen gaan samenwerken met ingang van 4 september 2019.

Dan start een serie Muziek op Schoot Muziek met Peuters-lessen in het Harmoniegebouw aan de Uitterhoevestraat 7.

Voor SMOH is het de eerste keer dat er aanbod is voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar. Voor Ingrid Schulten is deze doelgroep niet nieuw:

zij is met haar aanbod bekend in de gemeente Haaksbergen. Voor meer informatie over Ingrid leest u verder bij docenten en instrumenten. 

 

Voor vragen over deze cursus mailt u naar ingridskids@kpnmail.nl of naar info@stichtingmoh.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

(Terug naar boven)« Juni 2020 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5


Ogenblik a.u.b. ...