U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Stichting: Instrumentenparade zondagmiddag 27 september
   (14-07-2020)

Op zondagmiddag 27 september organiseert Stichting MOH een ‘Instrumentenparade’.

De muziekdocenten laten deze middag samen met leerlingen in groepjes van zich horen. De parade wordt uitgevoerd in ‘estafettevorm’, zodat het mogelijk is iedereen een goede indruk te geven van het lesaanbod in 20-21. Je bent van harte welkom, maar voor een goede naleving van de RIVM- richtlijnen is aanmelding verplicht. Dat kan door een berichtje te sturen aan  .

Na aanmelding volgt de aanvullende informatie over het programma en de exacte tijden waarop wij u graag verwelkomen.

Tijdens de instrumentenparade is het mogelijk je in te schrijven voor één of meerdere gratis proeflessen bij de verschillende muziekdocenten. 

(Terug naar boven)


Stichting: Fijne zomer(vakantie)!
   (14-07-2020)

Fijne zomer(vakantie)!,

De zomervakantie staat voor de deur en daarmee sluiten we het lesjaar 2019-2020 van Stichting Muziekonderwijs op een vreemde en stille manier af. Een lesjaar dat veelbelovend van start ging, net als de voorgaande zeven lesjaren, maar dat medio maart abrupt op een andere manier moest worden voortgezet als gevolg van de beperkingen rondom het Coronavirus. De lessen gingen online verder, op een manier die voor iedereen even wennen was, maar wat zijn we trots. Trots op de leerlingen die meer gingen studeren nu school en (huis)werk ineens anders, vanuit huis, moesten gebeuren. Trots op ‘onze’ docenten, die zich heel snel technieken en mogelijkheden eigen maakten om de lessen op afstand te geven en contact met alle leerlingen te houden. Er werden filmpjes gemaakt, online tips gegeven, opnames doorgestuurd en de lessen liepen door! Er gaat natuurlijk niets boven persoonlijke lessen in het Harmoniegebouw of in De Trefkoel, maar dit werkte goed. Zo goed, dat de theorie-examens nog konden worden afgerond en alle leerlingen geslaagd zijn. Zelfs een groot deel van de praktijkexamens is nog afgenomen, en de laatste praktijkexamens volgen kort na de zomervakantie. We hebben het dus gewoon heel goed gedaan met elkaar!

Natuurlijk hebben we de afgelopen maanden het samenspelen gemist. Het juniorenconcert en de einduitvoering, toch echt wel hoogtepunten van het lesjaar, konden helaas niet doorgaan. Ook de voorspeelavonden die een aantal docenten aan het eind van het lesjaar wilden organiseren moesten alsnog worden geannuleerd. Maar de muzieklessen zijn grotendeels weer ‘live’ opgepakt en ook de Muziek op Schoot cursus is met de nodige aanpassingen nog volledig uitgevoerd.

In juni volgden nog een paar spannende weken, omdat de gemeente ingrijpende bezuinigingen aankondigde op cultuur. Op dinsdag 19 mei en woensdag 20 mei 2020 heeft het college van B&W, inwoners, vertegenwoordigers van instellingen, organisaties, verenigingen en het bedrijfsleven de mogelijkheid geboden om mondeling of schriftelijk te reageren op het concept Financieel herstelplan Haaksbergen. Het resultaat is dat er 17 insprekers zijn geweest die een pitch hebben gehouden, waarvan 10 personen over het onderwerp Cultuur en Muziek. Daarnaast hebben ook 17 personen een schriftelijke reactie gegeven, waarvan 15 wederom het onderwerp Cultuur en Muziek betrof. De reacties kwamen van leerlingen, muziekdocenten, inwoners, ouders van leerlingen, voorzitters en leden van de muziekverenigingen Muziek Uniek, Crescendo Buurse en de Haaksbergse Harmonie en uit de achterban en betrokkenen van NoaberMuziek. De inspraakreactie door ons bestuur leest u hier.

Heel veel aandacht dus voor Cultuur en Muziek, met resultaat: De brief met het standpunt van B&W over het Cluster Cultuur en Muziek vindt u hier.

Andere belangrijke momenten in het afgelopen lesjaar die we nog willen benoemen zijn:

Het afscheid van twee docenten, voor het eerst sinds de oprichting van SMOH is dit aan de orde. Onze gewaardeerde trompetdocent Geert Sprick is onlangs met pensioen gegaan. Hoorndocent Marcel Bergboer heeft aangegeven te stoppen met het geven van hoornlessen bij SMOH. Wij danken beide docenten voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid en wensen ze alle geluk in de toekomst. Gelukkig zijn voor zowel trompet als hoorn twee nieuwe docenten gevonden. Sander Zweerink wordt de trompetdocent en Hans Hilferink de hoorndocent.

De open dag, belangrijk voor ons om te laten zien wat we te bieden hebben, kon in mei niet doorgaan. We zijn voornemens om deze op zondagmiddag 6 september te laten plaatsvinden. Houd onze website, Facebook pagina en de Rondom Haaksbergen in de gaten voor de laatste informatie.

Iedereen gaat nu genieten van een welverdiende zomervakantie. Lesjaar 2020-2021 gaat op 31 augustus a.s. van start. We gaan ervan uit dat we dan alle lessen weer kunnen voortzetten en dat ook de bandlessen en de ensemble lessen weer als vanouds kunnen plaatsvinden. De komende periode gebruiken we om het nieuwe lesjaar goed voor te bereiden, natuurlijk met inachtneming van de geldende regels van het RIVM.

Namens alle docenten, bestuur en ondergetekende wensen wij u een mooie zomer in goede gezondheid toe!

Violette Vis-Jonkers
Coördinator

(Terug naar boven)


Stichting: Nieuw in het aanbod: Muziek op Schoot / Muziek met Peuters
   (23-08-2019)

 

Met ingang van lesjaar 2019-2020 in ons lesaanbod:  Muziek op Schoot door Ingrid Schulten

 

IngridsKids en St. Muziekonderwijs Haaksbergen gaan samenwerken met ingang van 4 september 2019.

Dan start een serie Muziek op Schoot Muziek met Peuters-lessen in het Harmoniegebouw aan de Uitterhoevestraat 7.

Voor SMOH is het de eerste keer dat er aanbod is voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar. Voor Ingrid Schulten is deze doelgroep niet nieuw:

zij is met haar aanbod bekend in de gemeente Haaksbergen. Voor meer informatie over Ingrid leest u verder bij docenten en instrumenten. 

 

Voor vragen over deze cursus mailt u naar ingridskids@kpnmail.nl of naar info@stichtingmoh.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

(Terug naar boven)« November 2020 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6


Ogenblik a.u.b. ...